ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.

Μια γρήγορη επίσκεψη στο σημείο της Μεθώνης Πιερίας όπου κατά την παράδοση πέρασε ο Απόστολος Παύλος όταν φυγαδεύτηκε από την Βέροια που κήρυττε το Ευαγγέλιο μαζί με τον Σίλα και τους καταδίωξαν οι Ιουδαίοι της Θεσσαλονίκης.

Το μνημείο που στήθηκε στην είσοδο της Μεθώνης φαίνεται να είναι «υποβαθμισμένο» και «απαξιωμένο» εφόσον μεγαλύτερη αξία και σημασία δίδεται στο απέναντι μνημείο (εκκλησάκι) κάποιας αγίας, όπως την ανέδειξε η Ορθοδοξία, παρά το Πέρασμα αυτό όπου ο Απόστολος Παύλος της Καινής Διαθήκης και υπηρέτης του Ιδίου του Ιησού Χριστού διήλθε για να πάρει το καράβι για την Αθήνα (της εκείνης εποχής).

Όσοι και όταν βρεθείτε ή περάσετε από το σημείο εκείνο στην Μεθώνη Πιερίας, κάνετε μια στάση να δείτε τον τόπο που τον περπάτησαν τά πόδια του Αποστόλου Παύλου.

 

Βιβλικές Διαδικτυακές Παραγωγές από την “Bible Media” [ www.biblemedia.tv ]

Posted in VIDEO, Ρεπορτάζ | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Μήνυμα Ευαγγελίου στον αυλόγυρο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης. ΘΕΜΑ: «Ο Πατέρας μας Θεός».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2 Οκτωβρίου 2022.

Ομιλητής Νίκος Σταμούλης

 

Ένα Βιβλικό μήνυμα ευλογίας στον αυλόγυρο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης όπου δοξάστηκε ο Θεός με ομιλητή τον Νίκο Σταμούλη.

Μετά το πέρας της λατρείας προσφέρθηκε σε όλους τσάϊ, καφές και διάφορα γλυκίσματα.

Η λατρεία μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της εκκλησίας στο YouTube.

Η λήψη και το μοντάζ έγινε από την διαδικτυακή BibleMedia.tv

 

Βιβλικές Διαδικτυακές Παραγωγές από την “Bible Media” [ www.biblemedia.tv ]

 

Posted in Κηρύγματα, ΥΜΝΟΙ | Tagged , , , , | Leave a comment

www.BibleMedia.tv – Happy the New Year 2022

 

Η www.BibleMedia.tv σας εύχεται ευλογημένο από τον Θεό και ΕΛΕΥΘΕΡΟ από το βιολογικό όπλο Sars-Cov-2 το Νέο Έτος 2022.

www.BibleMedia.tv

Posted in Μηνύματα | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Χριστούγεννα, μια μέρα με… ιστορία. Πότε γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός;

του Γιώργου Οικονομίδη.

 

Μια σύντομη περίληψη για την ημέρα τών Χριστουγέννων.

  • Γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός στις 25 Δεκεμβρίου; Πότε και γιατί καθιερώθηκε αυτή η ημέρα;
  • Γιατί ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε το έτος 4… πρό Χριστού;;;

Τα Χριστούγεννα δυστυχώς έχασαν την αρχική τους έννοια και σημασία! Αντί του Χριστού, μικροί και μεγάλοι, εστιάζουν άθελά τους ή και ηθελημένα ίσως, στον ψευδο-Βασίλειο και επικαλούνται το δικό του όνομα παρά το υπέρ πάν Όνομα του Ιησού Χριστού, όπου είναι και το εορταζόμενο Πρόσωπο!

 

Ίσως καμιά φορά ο νους μας τρέχει πίσω σε κείνη την φτωχή Φάτνη που φιλοξένησε τον Υιό του Θεού, τον Σωτήρα και Θεό μας Ιησού Χριστό. Ίσως καμιά φορά προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί ο Θεός (ο Λόγος) έγινε άνθρωπος και γεννήθηκε από γυναίκα, τη μακαριοτέρα όλων των γυναικών, την Παρθένο Μαρία.

 

Η νύχτα εκείνη ήταν η πιο φωτεινή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Γεννιόταν το… Φως. Η γέννησή Του είχε τέτοια επίδραση στον κόσμο που διαίρεσε τον χρόνο στα δύο: ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ και ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ.

 

Συμπέρασμα τούτων είναι ότι, μόνο Αυτό το Όνομα και Πρόσωπο πρέπει να εορτάζουμε τα Χριστούγεννα, άσχετα που η Βίβλος δεν κάνει καμιά αναφορά σε… Χριστούγεννα ως γενέθλια, εφόσον τα γενέθλια είναι ειδωλολατρική εορτή που την εόρταζε ο Ηρώδης που αποκεφάλισε τον Ιωάννη, και κατά συνέπεια ο ψευδοβασίλειος που φέρνει δήθεν δώρα στα παιδιά, θα πρέπει να παραμείνει «σφηνωμένος σε καμιά καμινάδα» και να μην ξαναβγεί από εκεί, έως ότου… ξεχαστεί.

 

Το βίντεο αυτό γράφηκε πρίν από λίγα χρόνια ενώ ξανά επεξεργάστηκε για να δημοσιευτεί ως διαχρονικό και επίκαιρο εν όψει των επερχομένων Χριστουγέννων.

 

www.BibleMedia.tv

Posted in Εκκλησιαστικά, Θρησκεία | Tagged , , , , | Leave a comment

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Εκφωνεί ο Γιάννης Μπαλτατζής)

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

 

Κεφάλαιον α’

 

Κεφάλαιον β’

 

Κεφάλαιον γ’

 

Κεφάλαιον δ’

 

Κεφάλαιον ε’

 

Κεφάλαιον στ’

 

Κεφάλαιον ζ’

 

Κεφάλαιον η’

 

Κεφάλαιον θ’

 

Κεφάλαιον ι’

 

Κεφάλαιον ια’

 

Κεφάλαιον ιβ’

 

Κεφάλαιον ιγ’

 

Κεφάλαιον ιδ’

 

Κεφάλαιον ιε’

Κεφάλαιον ιστ’

 

Κεφάλαιον ιζ’

 

Κεφάλαιον ιη’

 

Κεφάλαιον ιθ’

 

Κεφάλαιον κ’

 

Κεφάλαιον κα’

 

Ακούσατε το Ευαγγέλιο τού Ιωάννη σε εκφώνηση τού Γιάννη Μπαλτατζή

 

www.BibleMedia.tv

Posted in Συνεντεύξεις | Tagged , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Εκφωνεί ο Γιάννης Μπαλτατζής)

ΦΑΙΔΩΝ ΚΑΛΟΤΕΡΑΚΗΣ, «ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ».

Του Γιώργου Οικονομίδη.

Ο Όμιλος Ζευγαριών της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, διοργάνωσε το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 8:30μ.μ. στο Σχολικό Κτήριο της Εκκλησίας την εκδήλωση με θέμα «Τα ναρκωτικά δεν είναι το πρόβλημα, η εξάρτηση είναι» με ομιλητή τον Θεολόγο, Ψυχολόγο και Καλλιτέχνη μουσικό Φαίδωνα Καλοτεράκη, διευθυντή του ΚΕ.Θ.Ε.Α. E05-001 dumps Βορείου Ελλάδος (ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ).

«Τα ναρκωτικά δεν είναι το πρόβλημα, η εξάρτηση είναι» Φαίδωνας Καλοτεράκης-2 (2).

Δύο μέρη περιλαμβάνει η εκδήλωση. 1Z0-932 dumps Στο πρώτο μέρος παρακολουθούμε την διάλεξη για τα ναρκωτικά ενώ στο δεύτερο μέρος μια μουσική βραδιά απόδρασης από την καθημερινότητα.

Στο πιάνο ο Σταύρος Νικολάου.

Στην κιθάρα ο Στέφανος Καλοτεράκης.

Στο βιολί ο Αλέξανδρος Κανταρτζής, και,

Στο τραγούδι ο Φαίδωνας Καλοτεράκης.

«Τα ναρκωτικά δεν είναι το πρόβλημα, η εξάρτηση είναι» Φαίδωνας Καλοτεράκης-2 (9).

Ανάμεσα στα δύο μέρη υπήρξε ένα 20λεπτο διάλειμμα για καφέ και… «καλούδια».

Η μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης έγινε εξ’ ολοκλήρου από την διαδικτυακή www.Pieria.tv

Στην τεχνική επιμέλεια και στον ήχο, ο Κώστας Χουσερίδης.

Στο VideoWall ο Νίκος Ελευθεριάδης.

Στην διακόσμηση της σκηνής η Ξένια Κυρατζούλη.

Στην κάμερα και στο μοντάζ ο Γιώργος Οικονομίδης.

«Τα ναρκωτικά δεν είναι το πρόβλημα, η εξάρτηση είναι» Φαίδωνας Καλοτεράκης-2 (5).

Διαδικτυακή παραγωγή: www.Pieria.tv 2016

 

www.BibleMedia.tv

Posted in Κοινωνία | Tagged , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΦΑΙΔΩΝ ΚΑΛΟΤΕΡΑΚΗΣ, «ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ».

CHRISLAM: Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.

Πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου του 2014 ο Πάπας Φραγκίσκος για πρώτη φορά είχε χρησιμοποιήσει δημόσια τον όρο CHRISLAM, και είχε δώσει εντολή το Βατικανό να δημιουργήσει μια έκθεση προβολής αυτού του όρου σαν ένα σημαντικό βήμα για την εγκαθίδρυση της μιας παγκόσμιας θρησκείας.

Αλλά τι είναι αυτό το CHRISLAM;

Ο όρος είναι ένα μείγμα των λέξεων Christos και Islam, δηλαδή μια υποτιθέμενη σύνθεση των λέξεων Χριστός και Ισλάμ σαν μια απεικόνιση της υποτιθεμένης ένωσης αυτών των δυο εννοιών σε μια προώθηση της παγκόσμιας θρησκείας που θα είναι σε πρώτη φάση η ενοποίηση του Χριστιανισμού με το Ισλάμ. Ο Πάπας προχώρησε σε αυτή τη κίνηση σε συνεργασία με το Emirate of Shajah και ήταν η πρώτη φορά που το Βατικανό συνεργάζονταν επίσημα με ένα αραβικό ισλαμικό κράτος.

Η κίνηση αυτή του Πάπα ερμηνεύτηκε από τα ΜΜΕ σαν μια πρώτη σημαντική κίνηση προς την ένωση με το Ισλάμ και την δημιουργίας μιας καινούργιας θρησκείας όπου θα συνδυαστούν οι βασικές αρχές του Χριστιανισμού με το Ισλάμ. Με λίγα λόγια ο Πάπας προχώρησε ακάθεκτος προς την δημιουργία της νέας παγκόσμιας θρησκείας σύμφωνα με τα σχέδια των Ιλλουμινάτι και των διαφόρων παγκόσμιων κύκλων που προωθούν την παγκοσμιοποίηση με την νόθευση των αρχών του χριστιανισμού και την σταδιακή άμβλυνση όλων των αντιστάσεων σε αυτή την προσπάθεια, με την επίκληση «όμορφων» εννοιών όπως αγάπη, συμφιλίωση, ενότητα κλπ.

Τελευταία έγινε γνωστό πως ο Πάπας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και να εγκαθιδρύσει ένα μόνιμο σημαντικό διάλογο με το Ισλάμ με κύριο στόχο το CHRISLAM να γίνει το ορόσημο της νέας παγκόσμιας ενοποιητικής θρησκείας.

Όλα αυτά τα «χαριτωμένα» ιλλουμινατικά και καθοδηγούμενα σίγουρα από τον «Έξω από εδώ», δεν θα μας πείραζαν αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση με τον Προκαθήμενο του Πατριαρχείου που κάνει ότι μπορεί για να ακολουθεί τον Πάπα του Βατικανού σε όλες του τις κινήσεις.

Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε ότι ο Βαρθολομαίος δήλωσε στις 19/6 για τον Πάπα επί τη ευκαιρία της εγκύκλιου του για την Οικολογία αφού τον απεκάλεσε, «ο αγαπημένος αδελφός μας Φραγκίσκος της Ρώμης» τα εξής:

«πάνω από οποιεσδήποτε δογματικές διαφορές που μπορεί να χαρακτηρίζουν τις διάφορες χριστιανικές ομολογίες και πέρα από οποιαδήποτε θρησκευτική διαφωνία που μπορεί να διαχωρίσει τις διάφορες θρησκευτικές κοινότητες, η γη μάς ενώνει με ένα μοναδικό και εξαιρετικό τρόπο».

Δηλαδή μαθαίνουμε πως η χριστιανική ομολογία δεν είναι μια και μοναδική  αλλά υπάρχουν διάφορες χριστιανικές ομολογίες!!! Όσον αφορά το CHRISLAM, εδώ ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου ξεπέρασε και τον Πάπα αφού χαρακτήρισε δημόσια και επίσημα το Κοράνι σαν… ιερό βιβλίο!

Αλήθεια που θα έβρισκαν καλύτερους εξυπηρετητές των σχεδίων τους όλοι αυτοί Ιλλουμινάτοι, Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, Σιωνιστικά Κέντρα κλπ από τους δυο αγαπημένους αδελφούς «εν κοινή ένωση», Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης και Πατριάρχη Βαρθολομαίο Κωνσταντινούπολης ;

 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Επιμέλεια: www.BibleMedia.tv

 

Posted in Εκκλησιαστικά, Θρησκεία | Tagged , , , , , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο CHRISLAM: Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ.

Η ανακάλυψη χειρόγραφου Κορανίου απειλεί να «ξαναγράψει» την ιστορία του Ισλάμ.

 

Αρχαίο αντίγραφο του Κορανίου που βρέθηκε σε βιβλιοθήκη του Μπέρμιγχαμ θα μπορούσε να «ξαναγράψει» την πρώιμη ιστορία του Ισλάμ, όπως τουλάχιστον εκτιμούν στην παρούσα φάση οι ειδικοί, επιφέροντας πιθανότατα ισχυρούς κλυδωνισμούς στα ίδια τα θεμέλια της μουσουλμανικής πίστης.

Η ιστορία ξεκινά τον περασμένο Ιούλιο όταν ανακαλύφθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ σελίδες από το παλαιότερο Κοράνι που έχει μέχρι σήμερα εντοπιστεί. Οι σελίδες αυτές βρίσκονταν σε μια συλλογή από βιβλία σχετικά με τη cc και δεν είχαν απασχολήσει κανέναν εδώ και περίπου έναν αιώνα.

Το πρόβλημα, βέβαια έγκειται στο ότι οι ειδικοί πιστεύουν πως το χειρόγραφο, που είναι γραμμένο πάνω σε τομάρι κατσίκας ή αρνιού, έχει ημερομηνία «γέννησης» μεταξύ 568 μ.Χ. και 645 μ.Χ. ενώ ο Προφήτης Μωάμεθ, που πιστεύεται ότι έγινε δέκτης των αποκαλύψεων που συνθέτουν το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων έζησε μεταξύ 570 μ.Χ. και 632.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, εάν η χρονολόγηση των σελίδων αυτών του Κορανίου επιβεβαιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, ουσιαστικά θα είναι σαν κάποιος να βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της συγκεκριμένης θρησκείας. Σε αντιστοιχία με τον Χριστιανισμό θα ήταν πρακτικά σαν να λέγαμε πως βρέθηκε χειρόγραφο ενός Ευαγγελίου το οποίο χρονολογείται περίπου την περίοδο που ο Ιησούς ήταν ακόμη νήπιο.

Εάν οι ημερομηνίες είναι σωστές, το χειρόγραφο δημιουργήθηκε πριν τη συγγραφή του πρώτου επίσημου κειμένου του Κορανίου. Ο ιστορικός Τομ Χόλαντ σχολίασε σχετικά πως πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι οι επικρατούσες επίσημες ημερομηνίες που συνδέονται με την μουσουλμανική πίστη είναι λάθος ή αναξιόπιστες και τόνισε: «Είναι έωλο να πιστεύουμε πως μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως προέκυψε το Κοράνι».

 

Πηγές: Mirror, Daily Mail
Πηγή: huffingtonpost.gr

 

Posted in Θρησκεία | Tagged , , , , , , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ανακάλυψη χειρόγραφου Κορανίου απειλεί να «ξαναγράψει» την ιστορία του Ισλάμ.

Οι “ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ” σε εικονογράφηση.

 

Οι “ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ” σε σκίτσα ειδικά για μικρά παιδιά και όχι μόνο, με κύρια έμφαση στην “ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ”.

Η εικονογράφηση βασίζεται στα κεφάλαια 3 έως 16 του βιβλίου τών Πράξεων των Αποστόλων.

Η έντυπη αυτή έκδοση του έτους 1967 είναι στην Ελληνική γλώσσα από την “THE BIBLE SOCIETY IN AUSTRALIA”.

Την διαδικτυακή επιμέλεια την έκανε ο Γιώργος Οικονομίδης για την BibleMedia.tv“.

Επιμέλεια: www.BibleMedia.tv

 

Posted in Για μικρούς φίλους | Tagged , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι “ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ” σε εικονογράφηση.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

 

Παραμονές Χριστουγέννων και στην πόλη της Αττάλειας κάποιοι Τούρκοι θέλησαν να στήσουν ένα πάγκο στο ιστορικό μέρος της πόλης για να διανέμουν δωρεάν το ευαγγέλιο στην τουρκική γλώσσα, ενώ παράλληλα είχε έρθει και μια χορωδία για να ψάλει χριστουγεννιάτικους ύμνους στους περαστικούς. Δεν πέρασαν όμως πολλές ώρες από την στιγμή που στήθηκε ο πάγκος και τοποθέτησαν πάνω του τα ευαγγέλια για να τα δωρίσουν στους ενδιαφερομένους και έφτασε η αστυνομία που προφανώς είχε ειδοποιηθεί.

 

Χωρίς πολλά λόγια οι Τούρκο αστυνομικοί συνέλαβαν αμέσως τους δωρητές του ευαγγελίου και τους οδήγησαν στα κρατητήρια για ανάκριση ενώ διέλυσαν την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

 

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή της μεγάλης χριστιανικής εορτής των Χριστουγέννων στην πόλη της Αττάλειας, στην νότιο Τουρκία και έξω από την ιστορική πύλη του Αδριανού στο ιστορικό βυζαντινό κάστρο της πόλης, οι Τούρκοι υπήκοοι, Ραμαζάν Αρκάν και Ισά Μεσίχ, μέλη μιας χριστιανικής ομάδας της πόλης, θέλησαν να κάνουν μια χριστιανική εκδήλωση με την διανομή του ευαγγελίου στην τουρκική γλώσσα.

 

Όπως ανέφερε ο Ραμαζάν Αρκάν, στην πόλη της Αττάλειας ζουν πολλοί χριστιανοί, (!!) και με την εκδήλωση αυτή θα έβρισκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ευαγγέλιο στα τουρκικά για να γνωρίσουν στην μητρική τους γλώσσα την χριστιανική διδασκαλία. Για τον λόγο αυτό έστησαν ένα πάγκο και τοποθέτησαν εκεί τα ευαγγέλια τα οποία μοίραζαν δωρεάν στους ενδιαφερόμενους. Ο πάγκος στήθηκε όπως αναφέρεται στις 12,30 μμ και το εντυπωσιακό είναι μέσα σε δυο ώρες, δηλαδή μέχρι τις 2,30 μμ, περίπου 400-500 άτομα πέρασαν από εκεί και πήραν το ευαγγέλιο. Τότε έφτασε η αστυνομία και αφού συνέλαβε τους διανομείς του ευαγγελίου, σήκωσαν τους πάγκους και έτσι η εκδήλωση αυτή παραμονής των Χριστουγέννων έληξε με την επέμβαση των τουρκικών αρχών.

 

Μιλώντας οι δυο Τούρκοι που είχαν την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης σε μια τοπική τουρκική εφημερίδα, ανέφεραν ότι ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στους Τούρκους να διαβάσουν το ευαγγέλιο στην τουρκική γλώσσα και να μάθουν τα βασικά σημεία της χριστιανικής θρησκείας. Μάλιστα, όπως υποστήριξαν, είχαν πάρει και την άδεια από την νομαρχία για την εκδήλωση αυτή γ” αυτό και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την επέμβαση των αστυνομικών αρχών που τους συνέλαβαν χωρίς να δικαιολογήσουν την σύλληψη τους. «Εμείς είμαστε Τούρκοι υπήκοοι», όπως ανέφεραν, «και ζούμε μόνιμα στην Αττάλεια όπου υπάρχει ένα μεγάλο χριστιανικό ποίμνιο που ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα ευαγγέλιο στην τουρκική γλώσσα».

 

Στη συνέχεια κατήγγειλαν την τουρκική αστυνομία ότι έδρασε με παράνομο τρόπο συλλαμβάνοντας τους και όπως δήλωσαν, σε μια κανονική και σωστή δημοκρατία αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα, ενώ έθιξαν και το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας που στην σημερινή Τουρκίας των ισλαμιστών, Ερντογάν Νταβούτογλου, είναι μάλλον, όνειρο απατηλό.

 

Το επεισόδιο αυτό μόλις έγινε γνωστό από τον τοπικό τύπο πήρε κάποια έκταση και σε περιφερικά τουρκικά ΜΜΕ και δημιουργήθηκε ζήτημα, καθώς για άλλη μια φορά φάνηκε πως το τουρκικό καθεστώς αντιλαμβάνεται την θρησκευτική ελευθερία. Ενώ δείχνει να είναι υπερευαίσθητο στις θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων που ζουν στις χριστιανικές χώρες στην Ευρώπη, την ίδια ώρα φέρεται με αδίστακτο και αυταρχικό τρόπο στους χριστιανούς που ζουν στην Τουρκιά. Δηλαδή δυο μέτρα και δυο σταθμά.

 

Όσον αφορά την διανομή των ευαγγελίων, για άλλη μια φορά φάνηκε το πόσο μεγάλος είναι ο πόθος πολλών Τούρκων να αποκτήσουν ένα ευαγγέλιο στην μητρική τους γλώσσα. Όπως μας υπενθυμίζουν παλαιοτέρα δημοσιεύματα- ομολογίες του τουρκικού τύπου, εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι στην σημερινή Τουρκία με καταπιεσμένη θρησκευτική συνείδηση, ελληνορθόδοξης προέλευσης, προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο στην καταπίεση τους στις διάφορες δυτικές χριστιανικές αποστολές που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια κάποια δραστηριότητα στην Τουρκία.

 

Δυστυχώς σε όλους αυτούς εμείς που θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι, απαντάμε με μια χαρακτηριστική αδιαφορία. Ως πότε ;;

 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Posted in Κοινωνία, Ρεπορτάζ | Tagged , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.