Η εορτή της Παναγίας στην Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυρράχης.

14 Αυγούστου 2015, ανήμερα της εορτής της Παναγίας, όπου και ολοκληρώνεται η θρησκευτική κατάνυξη των Ορθοδόξων πιστών της ημέρας του 15αύγουστου.

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (3).Movie_SnapshotΜε την κάμερα της διαδικτυακής www.BibleMedia.tv βρεθήκαμε στην Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυρράχης του Νομού Πιερίας, όπου και καταγράψαμε την προσέλευση του κόσμου στο γνωστό μοναστήρι για την καθιερωμένη λειτουργία της θρησκευτικής γιορτής συνοδεία με την πανήγυρη που γίνεται κάθε έτος στον χώρο αυτόν.

Η εορτή της Παναγίας, κάθε έτος στις 15 Αυγούστου, είναι για την Ορθοδοξία ως ένα δεύτερο Πάσχα.

Οι εορτές προς τιμή της Παναγίας χαρακτηρίζονται «Θεομητορικές εορτές» με κυριότερη εορτή την Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου με νηστεία και «παρακλήσεις» στο όνομά της για εκπλήρωση στα αιτήματα των πιστών όπου και σε χαρτί αναγράφουν διάφορα ονόματα αγαπητών τους προσώπων, νεκρών και ζωντανών, για να μνημονευθούν από τους ιερείς στα αυτιά της Παναγίας.

Για την μνημόνευση των ονομάτων οι πιστοί προσφέρουν ψωμί και κρασί στο όνομά της, κάτι που αποτελεί ειδωλολατρική και όχι Χριστιανική συνήθεια.

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (15).

Δυστυχώς όμως οι θρησκευόμενοι πιστοί δεν γνωρίζουν την αλήθεια, ούτε μελετούν την Αγία Γραφή και περισσότερο την Καινή Διαθήκη πού μαρτυρεί πώς δεν υπάρχει από κανέναν άλλον η σωτηρία παρά μόνον από τον Ιησού Χριστό και ότι μόνον Αυτός είναι ο μοναδικός Μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων και κανένας άλλος, όσο άγιος και να είναι. Σε πολλά νησιά της πατρίδας μας φτάνουν σε σημείο να στολίζουν και επιτάφιό που γίνεται στο όνομα της Παναγίας.

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (4).

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (9).Movie_Snapshot ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (8).Movie_Snapshot ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (10).Movie_SnapshotΣτην λειτουργία της Μονής Μακρυρράχης παρέστη ο μητροπολίτης Τριπόλεως Λιβύης Θεοφύλακτος.

ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (5).

Ευχή και προσευχή μας είναι να μάθουν οι πιστοί την αλήθεια του Ευαγγελίου και να επιστρέψουν στον Σωτήρα Ιησού Χριστό της Καινής Διαθήκης αφήνοντας κατά μέρος την θρησκευτική νοοτροπία που δεν οδηγεί στον Θεό, διότι είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα με ρηχότητα Ιουδαϊκή αναμεμειγμένη με ειδωλολατρική συνήθεια, όπου λατρεύεται το δημιούργημα ο άνθρωπος και όχι ο Δημιουργός Θεός.

Εύλογα λοιπόν επαναλαμβάνουμε πώς «Μόνον ο Χριστός σώζει» και «μόνο στην Αγία Γραφή υπάρχει η Αλήθεια».

Τα πλάνα είναι αποκλειστικά και από τον χώρο της Μονής.
Στο ρεπορτάζ και στην κάμερα είναι ο Γιώργος Οικονομίδης.

πηγή: www.BibleMedia.tv

58 views

You may also like

Page 1 of 6
Bookmark the permalink.

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u448682317/domains/biblemedia.tv/public_html/wp-content/themes/videostream/comments.php on line 1

Comments are closed.