Η Θρησκευτική Μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα, ομιλητής ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ Κ. ΚΑΤΣΑΡΚΑΣ.

Posted on : 19 Ιανουαρίου, 2015
Views : 65
  
Embed CodeIframe

Η Θρησκευτική Μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα.

Μία Διάλεξη για την Συμβολή της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης του 16ου αιώνα στην διαμόρφωση του Δυτικού Πολιτισμού, που έγινε στο Σχολικό Κτήριο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, στις 29 Νοεμβρίου 2014.

Λίγοι θρησκευόμενοι σήμερα γνωρίζουν για την Θρησκευτική Μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα, είτε από έλλειψη διδασκαλίας, είτε από αδιαφορία, είτε ακόμα και από εκούσια πολεμική ενάντια στην Μεταρρύθμιση αυτή, ως προερχόμενη από… αιρετικούς και κατά συνέπεια άπιστους, εφόσον δεν συμφωνεί ίσως αυτή η Μεταρρύθμιση με τά δικά τους πιστεύω και παραδόσεις.

Καιρός λοιπόν να γνωρίσουμε την αλήθεια και να κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού τις πράξεις και τα συμβάντα της εποχής εκείνης που προσέφεραν την θρησκευτική ελευθερία από τά δεσμά του Παπισμού που δέσποζε σχεδόν στο σύνολο των πιστευόντων.

Ομιλητής είναι ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ Κ. ΚΑΤΣΑΡΚΑΣ, Πολιτικός μηχανικός, τέως επιμελητής Α.Π.Θ. και καθηγητής Σχολής Υπομηχανικών, τα γνωστά μας σημερινά ΤΕΙ.

Η Διαδικτυακή κάλυψη έγινε από την κάμερα της sporeas.tv για την www.sporeas.tv και την www.BibleMedia.tv

Ευχαριστούμε πού είστε κοντά μας. ***************************************** Διαδικτυακές παραγωγές ποικίλων θεμάτων με Ρεπορτάζ, ΕΙδήσεις, Μουσική, Κοινωνία, Ταινίες, κ.ά.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας.

Διαδώστε το άρθρο
Διαδώστε το άρθρο
Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση