«… παν δένδρον καλόν κάμνει καλούς καρπούς» [Ματθ. 7:17]

Posted on : 8 Σεπτεμβρίου 2015
Views : 55
  
Embed CodeIframe

Τι θα γίνει εάν χάσετε το πορτοφόλι σας στην Ν. Κορέα;

Ένας νεαρός τουρίστας, έχει ακούσει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα έγκλημα στην Κορέα, αλλά ήθελε να το διαπιστώσει ο ίδιος.

Τι θα γίνει εάν χάσετε το πορτοφόλι σας στην Ν. Κορέα;

Έτσι αποφάσισε να κάνει ένα κοινωνικό πείραμα και να «χάσει» το πορτοφόλι του για να ιδεί πόσο ειλικρινείς είναι οι Κορεάτες.

Ήθελε να διαπιστώσει εάν θα του έδιναν το πορτοφόλι πίσω, ή θα το έβαζαν στα πόδια με αυτό; Το αποτέλεσμα του πειράματος φάνηκε να αρκετά νωρίς, διότι όλοι του έδωσαν το πορτοφόλι πίσω και δεν υπήρχε ούτε ένα άτομο να το κρατήσει για τον εαυτό του.

«Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορετικές καταστάσεις κατά τις οποίες το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει, αλλά αυτό είναι απλά μια δοκιμή που έκανε για πλάκα, έτσι αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Κορεάτες ενεργούν πάντοτε το ίδιο σε όλες τις δεδομένες συνθήκες», σχολιάζει ο νεαρός.

Αυτή η ειλικρίνεια πάντως και η καλοσύνη που διακρίνει τον λαό αυτόν, είναι, ή μάλλον θα πρέπει να είναι γνώρισμα χαρακτηριστικό σε ανθρώπους που επικαλούνται τον Θεό στην ζωή τους, και υποστηρίζουν ότι είναι παιδιά Του.

Απολαύστε το βίντεο.

 

Γιώργος Οικονομίδης

www.BibleMedia.tv

Διαδώστε το άρθρο
Διαδώστε το άρθρο
Bookmark the permalink.